A co na to šéf…

Rozhovor s Nikosem

A je to tady, ten nejdůležitější článek týmu - velký šéf. Na něm to celé stojí, on vybudoval Masa Buku. Je zakladatel týmu.

Jak všude uvádíme, je v kuchyni opravdu sám a vše připravuje ve chvíli kdy objednávka k němu dorazí, ani zeleninu nemá předkrájenou. Vaří pouze z kvalitních a čerstvých surovin, v taverně používá jen to, z čeho by vařil i doma. Na tom si hodně zakládá. Projde mu rukou opravdu každé vaše jídlo. Je velký tahoun, ale i on potřebuje občas odpočívat a nabrat sílu.

Většinu času je v kuchyni takže ho moc nevidíte, ale občas se prožene i tavernou, hlavně na konci večera když dovaří, aby nás všechny zkontroloval.

Vstaváš šéfe ráno rád?

Absolutně ne, nesnášim ranní vstávání. Každý den mě moje Agapi musí z postele tahat a přemlouvat.

A co snídaně?

Snídám občas, ale doma v pracovním týdnu ji nestíhám, jen kávu- ráno řeckou rozpustnou s mlíkem a cukrem, v taverně pak espresso. Někdy si koupím v pekárně něco dobrého a za pochodu sním. Ale v sobotu před otvíračkou si dopřejeme a děláme společné snídaně s naším týmem. Upeču Bougatsu, Croisanty nebo něco jiného, dobrého.

Řecká taverna Masa Buka - náš tým

Myslíš že holky z týmu mají pro tebe přezdívku a jakou?

Nevim? Snad nervák… ;o)

Proč zrovna název taverny Masa Buka?

Kdysi asi  před 13ti lety jdeme tak procházkou domu parkem a naše debata se ženou zašla na téma: "co kdybychom měli někdy restauraci jak se bude jmenovat". No a odsouhlasili si že MASA BUKA. Asi zhruba za další 2 roky na to přišlo a vybavil se nám tento rozhovor, přestože jsme měli i jiné názvy, bylo to prostě jasné. Musela to být Masa Buka.

Které jídlo v Masa Buce připravuješ nejraději?

Všechny, ale nejradši vymýšlím a dělám nové speciální nabídky. U toho si můžu vyhrát a je to vždy jiné.

Co jíš v Masa Buce ty sám?

Spíš jen tak malé porce. Dělám si různé kombinace, moje Agapi tomu říká psí miska, pokud se teda vůbec stihnu najíst.

Jak odpočíváš ve dnech volna?

To je otázka, odpočívám vůbec někdy? Rád sedím na balkoně s dýmkou, kávou a skleničkou dobrého rumu.

A co české pivo?

Mám moc rád, rád si dám doma u grilování nebo u Oldy v Unionu.

Jak se ti líbí v Liberci ?

To je moje místo které mi přirostlo k srdci od prvního dne a hned jsem věděl že tu zůstanu navždy. A jako správný Řek fandím našim týmům - Slovanu a Bílým tygrům.

Vadí ti když holky prudí s focením ?

Hrozně, nerad se fotím, nerad, když mi za provozu chodí fotit jídla, ale vím že musím vydržet, jsou v přesile 4 a já jsem sám.

A co tvúj tým ?

Jsou ty nejlepší , umíme společně pracovat, umíme dělat legraci, a to vše pod vedením generála, tím myslím moji Agapi.

Proč bylinky ?

Čerstvé bylinky a kvalitní suroviny rovná se dobré jídlo. A jak víte, my Řekové rádi jíme a milujeme dobré jídlo a víno. Jídlo je jako láska. I láska potřebuje koření a jídlo potřebuje bylinky, ty jsou základem dobrého jídla.

Maso nebo ryby ?

Na rybách a mořských plodech jsem doma v Řecku vyrůstal, takže je mám rád. A dobré maso na ohni co k tomu dodat. tak je pak život ještě krásnější. Takže obojí ;o)

Moře nebo hory?

Hory jsou super když ležím na pláži, piju kafe a koukám na ně a hlavně po nich nemusím chodit. Ale Liberec miluju i s kopcema ;o)

Řecká taverna Masa Buka - Nikos a Alenka
Řecká pohostinnost na dosah

Kde nás najdete

MASA BUKA Nikosova řecká taverna
  • Sokolská 168 | Liberec 1

723 153 523

Rezervace

Otevírací doba

PONDĚLÍ: zavřeno

ÚTERÝ – ČTVRTEK: 12.00 h – 22.30 h
(kuchyně do 20.30 h)

PÁTEK: 12.00 h – 23.30 h
(kuchyně do 21.30 h)

SOBOTA: 11.30 h – 15.00 h / 16.30 h- 23.30 h
(kuchyně do 21.30 h)

NEDĚLE: zavřeno

Záleží nám na autentičnosti a kvalitě naších jídel, a proto pro Vás každý den vaří náš jediný kuchař, sám majitel a rodilý Řek, Nikolaos Pappas. Z toho důvodu je naše otevírací doba poněkud omezena.

Free WiFi
Nekuřácká restaurace
Přijímáme platební karty
Pár tipů a pravidel jak rezervovat

Informace k rezervacím

  • Rezervace přijímáme pouze telefonicky na čísle 723 153 523 (e-mailem ani SMS nelze místa rezervovat).
  • Pejsci a jiná zvířátka k nám do restaurace bohužel nemohou.
  • Z důvodu malých prostor s nejmenšími pouze ve vajíčku nebo kočárkem pouze ve složeném stavu. Dětské židličky máme k dispozici ale je nutné je ohlásit při rezervaci (dětských židliček máme omezený počet a do naší taverny se vejdou pouze k některým stolům, proto je velmi důležité, aby jsme o nich věděli předem). Při rezervaci a nahlašování počtu osob prosím počítejte i ty nejmenší.
  • Pokud máte rezervaci například od 19.00 je velmi pravděpodobné že před vámi u něho bude sedět "před-rezervace", tzn. třeba do 18.55) proto prosíme o příchod na domluvenou hodinu, Vyvarujete se tak čekání na Vámi objednaný stůl.
  • Rezervaci na stůl držíme 15 minut, pokud ji telefonicky neprodloužíte, tak jí automaticky rušíme.
  • Rezervace pro skupiny si v daný den telefonicky potvrzujeme, pokud nebude možné ji potvrdit, bude automaticky zrušena.
  • Pokud přijdete v nižším počtu, než byl zarezervován, posadíme vás na stoleček pro odpovídající počet osob (ne dle rezervovaných míst), pokud ve vyšším počtu, vynasnažíme se vás usadit co nejpohodlněji, ale je lepší si telefonicky počet navýšit.
  • Rezervace neděláme na konkrétní stolečky jelikož každý den je upravujeme dle potřeby.
Všechna tato pravidla jsou důležitá pro docílení spokojenosti co nejvyššího procenta zákazníků a naši zaměstnanci je svědomitě dodržují, děkujeme za pochopení a vaši podporu.
Copyright ©2025 Masa Buka
KALI MERA, dobrý den!

Rádi bychom Vám odhalili tajemství řecké kuchyně, přesněji řečeno, řeckého kulinářského umění, které má čtyři tisíce let starou tradici ...

Řekové rádi užívají života, jídlo a pití je pro ně jedním ze základů existence, rádi se scházejí s přáteli a jedí v restauracích velmi pravidelně. Řecká kuchyně patří k nejlepším na světě …

Středomořské klima umožňuje pěstování mnoha zemědělských plodin, takže si Řekové potrpí na čerstvé ingredience. Nejcharakterističtější a nejstarší přísadou je olivový olej, který je obsažen téměř v každém jídle. Dále se hojně používají olivy (nejznámější jsou černé olivy z města Kalamata), rajčata, papriky, lilky, cukety, cibule, brambory, zelené fazole. Koření s celou řadou bylinek, asi nejtypičtějšími jsou oregano, tymián, rozmarýn, bobkový list, skořice, nové koření a máta.

Naším cílem je, abyste v řecké taverně MASA BUKA ochutnali kousek Řecka. Kromě autentických řeckých domácích pokrmů se budeme snažit vytvořit i pravou řeckou atmosféru a to nejen řeckou hudbou... A proč název taverny MASA BUKA a co to vlastně znamená? Když se v Řecku Řek dobře nají, tak lidově řekne: „ … to byla ale masa buka.“ Což znamená, že jste dobře a plně najedeni. Toto slovní spojení pochází ze slovíček Masao – žvýkám a Bukosa – přecpal jsem se (zaplnil).

Šéfkuchař a majitel taverny MASA BUKA se jmenuje NIKOS PAPPAS, je rodilý Řek a jeho předsevzetím je ukázat Vám, jak má vypadat pravá řecká domácí strava a jak je zdravá. Řecká domácí jídla, která vaří, zakládá na čerstvých ingrediencích a značném množství zeleniny, bylinek, koření a na olivovém oleji. Dává si proto velmi záležet na výběru kvalitních surovin. Na saláty a vaření používá zásadně extra panenský olivový olej. Z důvodu autentičnosti a kvality pro Vás každý den všechna jídla vaří a připravuje jako jediný kuchař sám pan majitel Nikolaos. Též ze stejného důvodu je naše otevírací doba poněkud omezena.

A co znamená slovo TAVERNA ? V Řecku taverna má význam něco jako v čechách hospůdka, krčma, zkrátka nic oficiálního. Proto ani v naší taverně tomu není jinak a chtěli bychom aby jste si k nám přišli posedět v klidu a pohodě a jídlo si opravdu vychutnali. Jelikož vaříme z čerstvých surovin a ne z připravených polotovarů, někdy je doba přípravy delší, ale jistě Vám to vynahradí čerstvost a kvalita připravených pokrmů. Někdy může i dojít k tomu že některá jídla jsou daný den již vyprodaná.

Řecké recepty na jídla v našem jídelním lístku pocházejí většinou z ostrovů a vnitrozemí Řecka. Některé recepty Vám představí i moderní řeckou kuchyni.

Každý týden pro Vás budeme připravovat i zvláštní nabídky jídel. Můžete si u nás také vybrat ze speciálního jídelního lístku. Z něj si budete moci den dopředu objednat i jiná jídla než jen ta, která jsou na denním jídelním lístku.

Je nám ctí popřát Vám dobrou chuť