Pár slov o naší taverně

KALI MERA, dobrý den!

Rádi bychom Vám odhalili tajemství řecké kuchyně, přesněji řečeno, řeckého kulinářského umění, které má čtyři tisíce let starou tradici ...

Řekové rádi užívají života, jídlo a pití je pro ně jedním ze základů existence, rádi se scházejí s přáteli a jedí v restauracích velmi pravidelně. Řecká kuchyně patří k nejlepším na světě …

Zobrazit celý text

Středomořské klima umožňuje pěstování mnoha zemědělských plodin, takže si Řekové potrpí na čerstvé ingredience. Nejcharakterističtější a nejstarší přísadou je olivový olej, který je obsažen téměř v každém jídle. Dále se hojně používají olivy (nejznámější jsou černé olivy z města Kalamata), rajčata, papriky, lilky, cukety, cibule, brambory, zelené fazole. Koření s celou řadou bylinek, asi nejtypičtějšími jsou oregano, tymián, rozmarýn, bobkový list, skořice, nové koření a máta.

Naším cílem je, abyste v řecké taverně MASA BUKA ochutnali kousek Řecka. Kromě autentických řeckých domácích pokrmů se budeme snažit vytvořit i pravou řeckou atmosféru a to nejen řeckou hudbou... A proč název taverny MASA BUKA a co to vlastně znamená? Když se v Řecku Řek dobře nají, tak lidově řekne: „ … to byla ale masa buka.“ Což znamená, že jste dobře a plně najedeni. Toto slovní spojení pochází ze slovíček Masao – žvýkám a Bukosa – přecpal jsem se (zaplnil).

Šéfkuchař a majitel taverny MASA BUKA se jmenuje NIKOS PAPPAS, je rodilý Řek a jeho předsevzetím je ukázat Vám, jak má vypadat pravá řecká domácí strava a jak je zdravá. Řecká domácí jídla, která vaří, zakládá na čerstvých ingrediencích a značném množství zeleniny, bylinek, koření a na olivovém oleji. Dává si proto velmi záležet na výběru kvalitních surovin. Na saláty a vaření používá zásadně extra panenský olivový olej. Z důvodu autentičnosti a kvality pro Vás každý den všechna jídla vaří a připravuje jako jediný kuchař sám pan majitel Nikolaos. Též ze stejného důvodu je naše otevírací doba poněkud omezena.

A co znamená slovo TAVERNA ? V Řecku taverna má význam něco jako v čechách hospůdka, krčma, zkrátka nic oficiálního. Proto ani v naší taverně tomu není jinak a chtěli bychom aby jste si k nám přišli posedět v klidu a pohodě a jídlo si opravdu vychutnali. Jelikož vaříme z čerstvých surovin a ne z připravených polotovarů, někdy je doba přípravy delší, ale jistě Vám to vynahradí čerstvost a kvalita připravených pokrmů. Někdy může i dojít k tomu že některá jídla jsou daný den již vyprodaná.

Řecké recepty na jídla v našem jídelním lístku pocházejí většinou z ostrovů a vnitrozemí Řecka. Některé recepty Vám představí i moderní řeckou kuchyni.

Každý týden pro Vás budeme připravovat i zvláštní nabídky jídel. Můžete si u nás také vybrat ze speciálního jídelního lístku. Z něj si budete moci den dopředu objednat i jiná jídla než jen ta, která jsou na denním jídelním lístku.

Je nám ctí popřát Vám dobrou chuť

NIKOS PAPPAS
Majitel a šéfkuchař Masa Buka

Speciální nabídka večer

PÁTEK 30.09. - SOBOTA 01.10.

(do vyprodání)

PŘEDKRMY


1. PÁLIVÁ GRILOVANÁ PAPRIKA 72,-
(Pálivá grilovaná paprika, červená cibule, petrželka, olivový olej, vinný ocet, domácí pečivo)

2. SÝR BURRATA S MARINOVANÝMI RAJČATY 195,-
(Sýr Burrata s marinovanými cherry rajčaty a naše bylinkové pesto, domácí pečivo)

3. TATARÁK Z TUŇÁKA S AVOKÁDEM 295,-
(Tatarák z čerstvého Tuňáka v kvalitě Sashimi s avokádem, domácí pečivo na grilu)









HLAVNÍ JÍDLA

1. JEHNĚČÍ PEČENĚ DLE RODINNÉHO RECEPTU 395,-
(Jehněčí pečeně dle rodinného receptu, pečené brambory, Tzatziki)

2. BURRATA S KREVETAMI, BROSKVÍ A FÍKEM NA GRILU 365,-
(Sýr Burrata + Krevety na grilu, Broskve a Fíky na grilu, máta, naše krutony, restované mandle)

3. FILET ČERSTVÉHO TUŇÁKA NA GRILU 395,-
(Filet čerstvého Tuňáka na grilu, pistáciové pesto, lehký řecký bramborový salát)

4. SÉPIOVÉ TĚSTOVINY S MEČOUNEM, MUŠLEMI A KREVETAMI 385,-
(Sépiové těstoviny s čerstvým Mečounem, loupanými mušlemi, krevetami a račaty)

Seznam potravinových alergenů, které podléhají legislativnímu označování dle směrnice 1169/11 EU článek 21 a Vyhl. 113/2005 Sb., § 8 odstavec 10 je na vyžádání u obsluhy k dispozici.

Speciální polední nabídka

PÁTEK 30.09.

Tento den nabízíme

POLÉVKA :

Kuřecí vývar s širokými nudlemi, domácí pečivo (65 Kč)

HLAVNÍ JÍDLO :

Řecká klobása na grilu, pečené brambory, Tzatziki 165,-

Jehněčí steak na grilu, rozmarýnová omáčka demi glace s červeným vínem, šťouchané brambory 195,-

Těstoviny s čerstvým Mečounem s rajčaty 195,-

Filet Pražmy královské na grilu, lehký řecký bramborový salát 175,-



+ CELÝ STÁLÝ JÍDELNÍ LÍSTEK


paná sýrem Feta, domácí pečivo (45 Kč) editovat smazat

+ PO CELÝ DEN VÝBĚR TÉŽ ZE STÁLÉHO JÍDELNÍHO LÍSTKU editovat smazat
1. Moschári riganáto -hovězí libové kousky na citronu a oregánu pečené s bramborem (185 Kč) editovat smazat
2. Králík stehno na sladko kyselo s piniovými oříšky, šťouchané brambory s bylinkami (165 Kč) editovat smazat
3. Filet čerstvého Lososa na grilu, teplý salát z cizrny a pečenou zeleninou (185 Kč) editovat smazat
4. Vepř souvlaki na grilu, pečené brambory, Tzatziki (165 Kč)

Kde nás najdete a kdy Vás obsloužíme

MASA BUKA Nikosova řecká taverna

Sokolská 168 | Liberec 1

723 153 523
Facebook info@masabuka.cz
Free WiFi
Nekuřácká restaurace
Přijímáme platební karty a stravenky

Otevírací doba

PONDĚLÍ: zavřeno

ÚTERÝ – ČTVRTEK: 11.30 h – 22.30h
(vaříme od 11.30h – 21.00h)

PÁTEK: 11.30h – 24.00h
(vaříme od 11.30h – 22.00h)

SOBOTA od 11.30h – 24.00 h
(vaříme od 11.30h – 22.00h)

NEDĚLE: zavřeno

Záleží nám na autentičnosti a kvalitě naších jídel, a proto pro Vás každý den vaří náš jediný kuchař, sám majitel a rodilý Řek, Nikolaos Pappas. Z toho důvodu je naše otevírací doba poněkud omezena.

Pro ovládání mapy, prosím klikněte

Informace k rezervacím

Pár jednoduchých tipů a pravidel naší taverny jak rezervovat

  • Rezervace přijímáme pouze telefonicky na čísle 723 153 523 (e-mailem ani SMS nelze místa rezervovat).
  • Pejsci a jiná zvířátka k nám do restaurace bohužel nemohou.
  • Pro nejmenší pouze vajíčka nebo sedačky, které je nutné ohlásit (do naší taverny se vejde pouze velmi omezené množství a kvůli prostoru mohou být jen u některých stolů, proto je velmi důležité, aby jsme o nich věděli předem. Kočárky se k nám bohužel nevejdou).
  • Pokud máte rezervaci například od 19.00 je velmi pravděpodobné že před vámi u něho bude sedět "před-rezervace", tzn. třeba do 18.55) proto prosíme o příchod na domluvenou hodinu, Vyvarujete se tak čekání na Vámi objednaný stůl.
  • Rezervaci na stůl držíme 15 minut, pokud ji telefonicky neprodloužíte, tak jí automaticky rušíme.
  • Rezervace pro skupiny si v daný den telefonicky potvrzujeme, pokud nebude možné ji potvrdit, bude automaticky zrušena.
  • Pokud přijdete v nižším počtu, než byl zarezervován, posadíme vás na stoleček pro odpovídající počet osob (ne dle rezervovaných míst), pokud ve vyšším počtu, vynasnažíme se vás usadit co nejpohodlněji, ale je lepší si telefonicky počet navýšit.
  • Rezervace neděláme na konkrétní stolečky jelikož každý den je upravujeme dle potřeby.

Všechna tato pravidla jsou důležitá pro docílení spokojenosti co nejvyššího procenta zákazníků a naši zaměstnanci je svědomitě dodržují, děkujeme za pochopení a vaši podporu.